Kyrkslätts Seniorer r.f.

Kyrkslätts Seniorer r.f. 31.5.2023


Sitter i det soliga men svala vädret och njuter. Våren och försommaren får en på gott humör trots att man blir uppväckt av fågelsången på morgonnatten.
Sommaren är säkert så härlig för att den är så kort, vi gör saker som vi inte gör under övriga årstider, reser, går på teater, odlar, åker till sommarstugor, äter grillad mat och njuter av tillvaron tillsammans med våra nära och kära. Vi blir också friskare eller känner oss friskare, färre läkarbokningar under sommaren.


Hur firar Kyrkslätts Seniorer sommaren?

Med en födelsedagsfest på Hvittorp i Masaby där alla som fyllt ”jämna år” under 2022 är inbjudna.
Jenny Paajes uppträder med sång, vi har trevlig samvaro samt kaffe och bakelse.
En av våra storfavoriter är den årligen återkommande hemliga resan som ordnats under många år, hur länge känner jag inte till. Vart skall vi i år är den återkommande frågan? Men vi hoppas att reseledaren känner till vart vi skall åka och helst också busschauffören vet vart vi är på väg.
Västra Nylands pensionärer där vår förening är medlem ordnar den stora gemensamma
sommarfesten i Ekenäs veckan efter midsommaren med busstransport.
Det har gått fyra år sedan vår förening som då hette Norra Kyrkslätts pensionärer ordnade festen tillsammans med Kyrkslätts pensionärer på ett ”fullspikat” Majvik kurscentrum.

I augusti åker vi till Riihimäki travbana med Christer Sandholm. Vi åker med egna bilar.
Vi bekantar oss med travet och hur man kan satsa pengar på ekipagen, man får gärna komma med utan att delta i vadslagningen, det kan vara lika spännande hur som helst.

I september skall vi åka på en tre dagars resa till Närpes och Vasa då vi besöker världsnaturarvet i Kvarken.

Under sommaren spelar vi boule måndagar, tisdagar och torsdagar på Kusas sandplan i Kyrkslätts centrum. Har du ledigt på sommaren, så kom med oberoende om du är nybörjare eller en erfaren boulare. Frisbeegolf kastar vi på fredagarna i Masaby idrottspark. Parkering och ingång vid Masaby näridrottspark.
Närmare information om sommaren finns på föreningens hemsida.

Hoppas alla tar vara på sommaren för att igen orka med hösten och vintern. Ni skall röra på er enligt vad ni orkar och känns trevligt, helst alla dagar, motion stärker både kropp och själ.

Sommarhälsningar från föreningens styrelse
Ulf Kjerin, ordförande